wpisz poniżej czego poszukujesz

OLEJ KONOPNY, CREAMY

29.00 zł

Czas dostawy: 3 dni ROBOCZE

CANNABIS OIL

O produkcie:  Olej KONOPNY ma działanie nawilżające (hamuje ucieczkę wody z naskórka), regenerujące i łagodzące. Tłoczony na zimno z nasion Cannabis sativa, nierafinowany. Jest pozyskiwany w sposób naturalny (bez użycia rozpuszczalników i innych środków chemicznych). Pochodzi od sprawdzonych dostawców. Idealnie sprawdza się jako olej do masażu. Do pielęgnacji skóry i włosów, jako samodzielny produkt i dodatek do kosmetyków.

Polecany w pielęgnacji skóry suchej, mieszanej, tłustej i wrażliwej.

Olej KONOPNY należy do olejów schnących – nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Jest uważany za jeden z najzdrowszych olejów, ponieważ stosunek kwasów omega-3 do omega-6 wynosi w nim ok. 4:1. Jest otrzymywany z nasion konopi siewnych jako produkt  uboczny przy produkcji włókien konopnych. Nie zawiera THC.

Jest bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe – aż 57% zawartości oleju to triglicerydy kwasu linolowego. Mają one wpływ na wzmocnienie bariery naskórkowej, regulację pracy gruczołów łojowych, odblokowanie porów skóry i redukcję zaskórników. Zawarte w oleju triglicerydy kwasu gamma-linolenowego wykazują zaś działanie przeciwzapalne. Występuje w postaci nierafinowanej. Zachowuje większość frakcji niezmydlalnej, dzięki której działanie oleju jest szczególnie wartościowe dla skóry. Znajdziemy w niej witaminę E, głównie w postaci gamma tokoferolu, o silnym działaniu antyoksydacyjnym. Chroni ona lipidy naskórka i wbudowuje się w struktury cementu międzykomórkowego, czyli spoiny uszczelniającej przestrzenie między komórkami warstwy rogowej naszego naskórka. Wzmacnia w ten sposób barierę naskórkową. Ma też działanie regenerujące. Olej zawiera fitosterole, które również wykazują działanie regenerujące i nawilżające.

Pojemność: 30 ml

Jak używać: 

SAMODZIELNY PRODUKT – Zacznij od zwilżenia twarzy wodą lub hydrolatem, następnie nałóż kilka kropli oleju i wykonaj delikatny masaż twarzy. Wytworzona na powierzchni skóry „emulsja” wchłonie się pod wpływem ciepła dłoni i pozostawi twarz delikatną, gładką i nawilżoną. Olej można stosować też bezpośrednio na skórę.

SKŁADNIK MIESZANIN KOSMETYCZNYCH – Stosuj w połączeniu z innymi olejami lub jako dodatek do serum olejowego, kremu, balsamu, odżywki lub maski do włosów (szczególnie suchych lub zniszczonych).

Przechowuj w temperaturze pokojowej (poniżej 20 °C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chroń przed dostępem wilgoci oraz ekspozycją na światło i wysoką temperaturę. Olej tężeje w niskiej temperaturze. Przechowuj w pionowej pozycji. Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosuj bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych.

Dla 30 ml – przy jednej aplikacji na skórę twarzy dziennie, produkt wystarczy na około 3 miesiące.

Skład: Cannabis Sativa Seed Oil

Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów

Zainstaluj aplikację Shoplo Reviews

Przejdź do aplikacji

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie