wpisz poniżej czego poszukujesz

OLEJ MIGADŁOWY, CREAMY

39.00 zł

Czas dostawy: 3 dni ROBOCZE

ALMOND  OIL

O produkcie: Nieschnący/półschnący, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z nasionmigdałowca. Olej MIGDAŁOWY ma działanie nawilżające (hamuje ucieczkę wody z naskórka), regenerujące i ochronne. Poprawia kondycję i koloryt skóry.

Organiczny, tłoczony na zimno z nasion Prunus amygdalus, nierafinowany. Jest pozyskiwany w sposób naturalny (bez użycia rozpuszczalników i innych środków chemicznych). Pochodzi z ekologicznej uprawy od sprawdzonych dostawców. Bardzo delikatny, lekki olej. Doskonały emolient. Idealnie sprawdza się jako olej do masażu oraz w preparatach dla dzieci. Do pielęgnacji skóry i włosów, jako samodzielny produkt i dodatek do kosmetyków. Polecany w pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej.

Olej MIGDAŁOWY jest doskonałym emolientem – nadaje skórze elastyczność, zapobiega utracie wody z głębszych jej warstw oraz naskórka. Jest delikatny, mogą stosować go nawet kobiety w ciąży. Nadaje się również do pielęgnacji skóry u dzieci. Olej może być stosowany w profilaktyce rozstępów. Zapobiega też uszkodzeniom powodowanym przez promieniowanie UV.

Olej MIGDAŁOWY należy do olejów nieschnących/półschnących – może pozostawić na skórze subtelny film ochronny. Aż 75% zawartości oleju to triglicerydy kwasu oleinowego. Wspomagają one transport transepidermalny, czyli przenikanie substancji przez naskórek. Olej zawiera również wysoką ilość triglicerydów kwasu linolowego o działaniu regenerującym.

Oferowany przez Creamy olej MIGDAŁOWY występuje w postaci nierafinowanej. Zachowuje większość frakcji niezmydlalnej, dzięki której działanie oleju jest szczególnie wartościowe dla skóry. Znajdziemy w niej witaminę E, głównie w postaci gamma tokoferolu, o silnym działaniu antyoksydacyjnym. Chroni ona lipidy naskórka i wbudowuje się w struktury cementu międzykomórkowego, czyli spoiny uszczelniającej przestrzenie między komórkami warstwy rogowejnaszego naskórka. Wzmacnia w ten sposób barierę naskórkową. Ma też działanie regenerujące. Olej ma wysoką zawartość fenoli o działaniu przeciwutleniającym. Zawiera też fitosterole wykazujące działanie regenerujące i nawilżające.


Pojemność: 30 ml

Jak używać: 

SAMODZIELNY PRODUKT – Zacznij od zwilżenia twarzy wodą lub hydrolatem, następnie nałóż kilka kropli oleju i wykonaj delikatny masaż twarzy. Wytworzona na powierzchni skóry „emulsja” wchłonie się pod wpływem ciepła dłoni i pozostawi twarz delikatną, gładką i nawilżoną. Olej można stosować też bezpośrednio na skórę.
SKŁADNIK MIESZANIN KOSMETYCZNYCH – Stosuj w połączeniu z innymi olejami lub jako dodatek do serum olejowego, kremu, balsamu, odżywki lub maski do włosów (szczególnie suchych lub zniszczonych).

Przechowuj w temperaturze pokojowej (poniżej 20 °C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chroń przed dostępem wilgoci oraz ekspozycją na światło i wysoką temperaturę. Olej tężeje w niskiej temperaturze. Przechowuj w pionowej pozycji. Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosuj bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych. 

Dla 30 ml – przy jednej aplikacji na skórę twarzy dziennie, produkt wystarczy na około 3 miesiące.

Skład: Prunus amygdalus dulcis oil

Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów

Zainstaluj aplikację Shoplo Reviews

Przejdź do aplikacji

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie