wpisz poniżej czego poszukujesz

OLEJ TAMANU, CREAMY

29.00 zł

Czas dostawy: 3 dni ROBOCZE

TAMANU OIL

O produkcie: Olej TAMANU ma działanie regenerujące, ochronne, łagodzące, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Tłoczony na zimno z nasion Calophyllum inophyllum, nierafinowany. Jest pozyskiwany w sposób naturalny (bez użycia rozpuszczalników i innych środków chemicznych). Pochodzi od sprawdzonych dostawców. Wspomaga odnowę skóry, ma działanie ochronne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Do pielęgnacji skóry i włosów, jako samodzielny produkt i dodatek do kosmetyków.

Polecany w pielęgnacji skóry mieszanej, tłustej i problematycznej.

Olej TAMANU należy do olejów nieschnących/półschnących, co znaczy, że pozostawia na skórze subtelny film ochronny. 40% zawartości oleju to triglicerydy kwasu oleinowego, które wspomagają transport transepidermalny, czyli przenikanie substancji przez naskórek. W składzie oleju znajdziemy równieżtriglicerydy kwasu linolowego o działaniu regenerującym.

Oferowany przez Creamy olej TAMANU występuje w postaci nierafinowanej. Zachowuje większość frakcji niezmydlalnej, dzięki której działanie oleju jest szczególnie wartościowe dla skóry. Znajdziemy w niej terpendoidy (kanofilol i kwas kanofilowy) i fenole (kwas kalofilowy, kalofiloidy i inofiloid), zaangażowane w działanie przeciwzapalne, przeciwdrobnoustrojowe i antyoksydacyjne.

Pojemność: 10 ml

Jak używać: 
SAMODZIELNY PRODUKT – Zacznij od zwilżenia twarzy wodą lub hydrolatem, następnie nałóż kilka kropli olejui wykonaj delikatny masaż twarzy. Wytworzona na powierzchni skóry „emulsja” wchłonie się pod wpływem ciepła dłoni i pozostawi twarz delikatną, gładką i nawilżoną. Olej można stosować też bezpośrednio na skórę.

SKŁADNIK MIESZANIN KOSMETYCZNYCH – Stosuj w połączeniu z innymi olejami lub jako dodatek do serum olejowego, kremu, balsamu, odżywki lub maski do włosów

Przechowuj w temperaturze pokojowej (poniżej 20 °C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chroń przed dostępem wilgoci oraz ekspozycją na światło i wysoką temperaturę. Olej tężeje w niskiej temperaturze. Przechowuj w pionowej pozycji.

Dla 10 ml – przy jednej aplikacji na skórę twarzy dziennie, produkt wystarczy na około 1 miesiąc.

Skład: Calophyllum Inphyllum Seed Oil

Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów

Zainstaluj aplikację Shoplo Reviews

Przejdź do aplikacji

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj