wpisz poniżej czego poszukujesz

OLEJ Z PESTEK OPUNCJI FIGOWEJ, CREAMY

69.00 zł

Czas dostawy: 3 dni ROBOCZE

OPUNTIA OIL

O produkcie: Olej z pestekOPUNCJI FIGOWEJ ma działanie nawilżające (hamuje ucieczkę wody z naskórka), przeciwzmarszczkowe, regenerujące i odżywcze. Organiczny, tłoczony na zimno z pestek Opuntia ficus-indica, nierafinowany. Jest pozyskiwany w sposób naturalny (bez użycia rozpuszczalników i innych środków chemicznych). Pochodzi z ekologicznej uprawy od sprawdzonych dostawców. Prawdopodobnie najdroższy olej świata – z pół tony owoców otrzymuje się 1 litr drogocennego oleju. Do pielęgnacji skóry i włosów, jako samodzielny produkt i dodatek do kosmetyków.

Polecany w pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i dojrzałej

Olej z pestek OPUNCJI FIGOWEJ należy do olejów półschnących/schnących – może pozostawić na skórze subtelny film ochronny.

Ok. 54% zawartości oleju stanowią triglicerydy kwasu linolowego, które wykazują działanie regenerujące. Oferowany przez Creamy olej z pestek OPUNCJI FIGOWEJ występuje w postaci nierafinowanej. Zachowuje większość frakcji niezmydlalnej, dzięki której działanie oleju jest szczególnie wartościowe dla skóry. Znajdziemy w niej witaminę E, głównie w postaci gamma tokoferolu, który wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Witamina E chroni lipidy naskórka i wbudowuje się w struktury cementu międzykomórkowego, czyli spoiny uszczelniającej przestrzenie między komórkami warstwy rogowej naszego naskórka. Wzmacnia w ten sposób barierę naskórkową. Ma też działanie regenerujące. Olej z pestek OPUNCJI FIGOWEJ ma wysoką zawartość fitosteroli, mających działanie regenerujące i nawilżające. Wpływają one na poprawę struktury cementu międzykomórkowego, w konsekwencji poprawiając elastyczność naskórka. Ponadto olej zawiera witaminę K oraz karotenoidy. Wszystkie te składniki przyczyniają się do działania antyoksydacyjnego i wsparcia odbudowy uszkodzonej bariery naskórkowej.

Pojemność: 10 ml

Jak używać: 

SAMODZIELNY PRODUKT– Zacznij od zwilżenia twarzy wodą lub hydrolatem, następnie nałóż kilka kropli oleju i wykonaj delikatny masaż twarzy. Wytworzona na powierzchni skóry „emulsja” wchłonie się pod wpływem ciepła dłoni i pozostawi twarz delikatną i gładką. Olej można stosować też bezpośrednio na skórę. Przechowuj w temperaturze pokojowej (poniżej 20 °C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chroń przed dostępem wilgoci oraz ekspozycją na światło i wysoką temperaturę. Przechowuj w pionowej pozycji. 

Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosuj bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych

Dla 10 ml – przy jednej aplikacji na skórę twarzy dziennie, produkt wystarczy na około 1 miesiąc.

SKŁADNIK MIESZANIN KOSMETYCZNYCH – Stosuj w połączeniu z innymi olejami lub jako dodatek do serum olejowego, kremu, balsamu, odżywki lub maski do włosów.

Skład:Opuntia Ficus-Indica Seed Oil

Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów

Zainstaluj aplikację Shoplo Reviews

Przejdź do aplikacji

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie